torstai 22. elokuuta 2013

Moi, mä oon Pyro!Tapasin eilen maailman vekkuleimman valokuvamallin, Pyron. Valkovatsa-aratin, eli caiguen. Oikeasti sen vatsa on lähes valkoinen, mutta kaveri karkasi studiolla ovenkarmin päälle ja hieroi vatsaansa pölyistä ovea vasten.

 

Kuvasimme Pyron omistajansa taloyhtiöstä löytyvässä kerhohuoneessa. Studiota pystyttäessäni Pyro sai tutustua uuteen tilanteeseen ensin matkahäkistään käsin. Kun kaikki oli valmista, sai Pyro tervehtiä kuvaajaa. Hyväksyvä päänvatkaus kertoi, ettei kuvaaja saisi heti nokasta. Laji muodostaa yksilöllisen suhtautumisen jokaiseen ihmiseen ja eläimeen. Siksi on tarkasteltava sen reaktiota aina ihmiskohtaisesti.

Seuraavaksi Pyro sai tutustua uuteen paikkaan Idan kädellä matkustaen. Peilit ja ikkunat oli syytä käydä läpi, ettei lintu lentäisi niitä päin. Varmuuden vuoksi verhot vedettiin ikkunoiden eteen.

Salamoiden välähdyksiin Pyro ei reagoinut mitenkään ja taustakartongin kahinakaan ei sitä juuri häirinnyt. Pientä varoitusääntelyä se piti, muttei saanut sätkyä. Suosin lintukuvauksissa kangastaustoja, jottei linnut säiky, mutta kartongeista löytyy kirkkaampia värejä, jotka sopivat hyvin värikkäiden eläinten taustalle.

Kerhohuoneelta löytyvä biljardipöytä oli Pyron mieleen. Se aivan villiintyi värikkäistä palloista. Oranssi pallo vaikutti olevan erityisesti sen mieleen. Ehkä se koki sen tutuimmaksi, koska omaa sellaisen itsekin. :) Kuvasarja bilispöydällä oli aika pikainen tuotos, työnjälki ei siis ole järin viimeistelty.


 

Lisää tietoa caiguesta: http://caique.merivesi.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti