torstai 4. heinäkuuta 2013

Miekkoja & savuefektejä, kuvaaja mallin saappaissa

Jotkut päivät ovat todisteita siitä, että asiat tuppaavat järjestymään aina parhain päin. 

Tämän päivän kuvauksista ei tarvitse murehtia milloin ehdin kuvat käsittelemään; toimin nimittäin itse kameran "väärällä" puolella, kollegan kuvatessa. 

Kuvausvaatteet hain lainaan vasta edellisenä iltana, koska huomasin, että aika loppui enkä ehtisi askarrella uusia. Puoliltaöin niitä sovittelin ja tuunailin.

Katastrofin merkit olivat ilmassa, kun suunnitelman mukaan tärkeimmät elementit olivat savu ja miekka. 
Edellisenä iltana selvisi, etten saisikaan kuvauslainaan miekkaa, sieltä mistä alunperin sen olin saamassa. Kuvauspäivän aamuna sain kuudelta tiedon, että saisin miekan, jos kävisin sen heti hakemaan. Onneksi matka ei ollut pitkä ja olin tähän varautunut, joten hyppäsin heti auton rattiin! 

Matkalla muistin, että olin lainannut vaalean peruukkini toisiin kuvauksiin. Tämä tapahtui ennen kuin tiesin omistani. Omissa hiuksissani ei riittänyt pituus, joten lisähiusta kaivattiin kipeästi. En viitsinyt soittaa vielä kuuden aikaan, mutta jätin viestin. Meikkaajaa hakiessani soi puhelin ja niinpä pääsin hakemaan peruukkia. 
Kuvaajan, eli Markus Paukkulan, saavuttua paikalle kävi ilmi, että savukoneen yksi letku oli poikki. Eikun uutta ostamaan. Päivän ohjelmaan kuului erilaisten savumassojen kuvaaminen kuvankäsittelyä varten. Savua oli siis pakko saada.

Savuefektejä kuvankäsittelyä varten

Kun vihdoin kaikki esteet ja vastoinkäymiset oli ylitetty, päästiin itse asiaan, eli kuvaamiseen. Jokaisen kuvaajan olisi hyvä asettua hetkeksi kameran toiselle puolelle useamman tunnin mittaiseen kuvaustuokioon. Liian usein näkee mallin työtä vähäteltävän. Kuvaajalla on toki suuri työ jälkikäsittelyssä, mutta mallilla ennakkovalmisteluissa. Kuvaustilanteessa väittäisin molempien työn olevan yhtä haastavaa. 

Itse sain tänään melkoisen käsitreenin pari tuntia miekkaa pyöritellessäni! Liian pienet new rockit eivät myöskään oloa helpottaneet, mutta mallin työ on kärsiä. :D

Odotin, että olisin jännittänyt kuvauksessa paljon enemmän. Olen kärsinyt pitkään esiintymispelosta, mutta mitä ilmeisimmin se alkaa olla laantumaan päin. Jännitin kyllä kaksi viikkoa ennen kuvausta, mutta kun sain viimeisetkin asiat hoidettua, jännitys hävisi.

Kati Taipalmaa teki upean kuvausmeikin ja kampauksen. Sopivat täydellisesti asun ja miekan kanssa. Yhteistyö kuvaajan kanssa tuntui toimivan mainiosti ja lopputulos melkein itkettää - siis hyvällä tavalla.


Loistotiimi:

2 kommenttia:

  1. Hienoa, kyllä kannatti nähdä vaivaa kuvausrekvisiitan suhteen. Aivan upea lopputulos!

    VastaaPoista