sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Bulldoggien muotikuvaus

Vuoden vaihteessa kuvasin RuttuNutun talvivaatemalliston. Ajattelin, että koirien vaatteille on kysyntää vain talvella, mutta RuttuNutulta löytyy kuumuudesta kärsiville bulldoggeille tuotteet myös kesähelteille. Uudet kuvaukset järjestettiin toukokuun lopulla. Viilennyspyyhkeiden lisäksi kuvasimme myös uusia, kesäisiä juoksupöksyjä.

Malleina kuvissa ranskanbulldoggit Tytti ja Rontti, eli Mustankiven Fanni ja Spunky's Sonar.

Tytille viilennyspyyhe tuli tarpeeseen, sillä kuvauspäivänä oli todella lämmin ilma ja bussimatka oli ollut sille tuskainen. Tytti sai aluksi vilvoitella sivummalla, oma pinkki pyyhe päällään. :)

Viilennyspyyhe

Sain yhden nutun myös kotiin testattavaksi omalle ranskanbulldoggilleni, Otolle.
Siitä kuva myöhemmin. :)

Viilennyspyyhe kastellaan viileällä vedellä ja ylimääräinen vesi puristetaan pois. 
Kangas pysyy kosteana pitkään ja koira sen alla viileänä. Vaikka märän rätin pukeminen onkin Otosta ikävää, on se huomannut sen viilentävän vaikutuksen ja jaksaa nykyisin leikkiä pitempään. Pyyhkeen teho nähtiin jo kuvauspaikalla. Studiolle läkähdyksissä tullut Tytti virkosi nopeasti ja läähättäminen lakkasi.

Märkä pyyhe pysyy koiran päällä yllättävän hyvin. Napakka kuminauhakiinnitys vyötärön ympärillä pitää pyyhkeen paikoillaan ja kangas laskeutuu hyvin, myös kuivana. 

Ilman pyyhettä, koiran selkää ei saisi kastella, koska se kuumentaa sen oloa entisestään. Koiran turkki kuivuu nopeasti, etenkin roduilla, joilla ei ole pohjavillaa. Vatsan ja kainaloiden kasteleminen auttaa paremmin. Viilennyspyyhe peittää vain koiran selän, mutta kainalot ja vatsanalus pysyvät silti viileänä.

Nutusta huolimatta koiran tulee päästä varjoon ja sillä tulee olla tarjolla raikasta vettä.

"Bikinikierros"
RuttuNutun pikkupöksymuotia 2013.

Juoksupöksyt on valmistettu joustavasta trikoosta. Säädettävä kuminauhavyötärö pitää pöksyt päällä vilkkaammallakin koiralla. Juoksupöksyjä emme päässeet kokeilemaan, koska oma narttumme on hieman suurempaa mallia (bullmastiffi) ja tuotekehittely sen osalta on vielä kesken. :)


Lisätietoja vaatteista:

info (at) ruttunuttu.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti